Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел

...
Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел
Коментари Харесай

Следствен експеримент доказа, че граничният полицай е убит с изстрел от турска територия

Резултатите от експеримента обяви по време на брифинг началникът на отдел „ Криминалистика “ в Национална следствена служба Даниел Цонков

Изстрелът, довел до гибелта на граничния служител на реда, е създаден непосредствено против него, по неоспорим метод, през загражденията, от турска страна, потвърдиха от Националното разследване, представени от. 

Граничният служител на реда е бил директно до направения отвор в оградата, като след този изстрел са създадени още няколко изстрела към автомобила на " Гранична полиция ". Стрелците са се изтеглили във вътрешността към територията на Република Турция.

" Използвана е модерна криминалистична техника и механически средства. Целта беше да се открият мястото откъдето са създадени изстрелите и тяхното направление ", обясни по време на брифинга началникът на отдел „ Криминалистика “ в Национална следствена служба Даниел Цонков.

В региона на 242-ра пирамида до село Голям Дервент, където беше погубен граничният служител на реда Петър Бъчваров, български и турски следователи направиха следствен опит. Възстановяването на събитията имаше за цел да удостовери мястото на създадена пукотевица.

Окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане на 8 ноември. Разследването се води по член 116 от Наказателния кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност на длъжностно лице. Законът планува за това закононарушение от 20 до 30 години отнемане от независимост или пожизнен затвор. По делото са назначени балистична и съдебно-медицинска експертиза.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР